Locatie

Kinderopvang in huiselijke sfeer

Kinderopvang De 3 Leeuwtjes is een locatie met een kleinschalige vorm van opvang voor kinderen van 0 t/m 4 jaar in een huiselijke sfeer. Kinderdagopvang De 3 Leeuwtjes is begonnen als een gastouderopvang, de kwaliteit van een kinderdagverblijf wordt gecombineerd met absolute kleinschaligheid in één verticale groep in huiselijke sfeer. De houders van het Kinderdagverblijf zijn tevens ook de medewerkers.

 

 

IMG_5103
IMG_1104

Activiteiten

Natuurlijk beschikken we over de Kinderboerderij, bos en diverse speeltuinen die op loopafstand van de opvang liggen. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we regelmatig gezellige uitstapjes maken en dagelijks naar buiten gaan.  Door de kinderen opvang te bieden in deze omgeving en hen regelmatig te betrekken bij de dieren voeren en het lopen/spelen in het bos komen de kinderen in een vanzelfsprekende wijze veel in contact met dier en natuur.

Buitenspelen op onze buitenruimte

De buitenruimte is zo ingericht dat kinderen van alle leeftijden op ontdekking kunnen om zo de verschillende seizoenen te beleven. Per dag komen er maximaal 10 kinderen met de leeftijd van 0 t/m 4 jaar. Een voordeel van een kleine verticale groep is dat het meer de natuurlijke situatie van een gezin benadert. Broertjes en zusjes zitten bij elkaar in de groep. De oudere kinderen mogen (als ze dat leuk vinden) meehelpen de jongere kinderen te verzorgen door bijv. samen met de leidster een flesje of een fruithap te geven. Zo geven de oudere kinderen een goed voorbeeld aan de jongere kinderen.

IMG_0219

Ontwikkelen vanuit een veilige basis

Samen spelen, leren en ervaren, groeien en ontwikkelen vanuit een veilige basis is erg belangrijk. Hier zijn dan ook de activiteiten en inrichting op aangepast. Daarnaast bieden wij veilige, pedagogisch verantwoorde en kwalitatief hoogwaardige opvang. Kinderdagopvang De 3 Leeuwtjes is een kleinschalige kinderopvang waar kinderen zich thuis zullen voelen!

Onze huisregels

De 3 Leeuwtjes hanteert de volgende huisregels.