Dagopvang

IMG_5103

Over Kinderdagverblijf De 3 leeuwtjes

Kleinschalige Kinderdagverblijf De 3 Leeuwtjes Biedt dagopvang aan kinderen in de leegtijd van 0-4 jaar. Wij hebben één verticale groep. Onze locatie is Huiselijk ingericht met verschillende speelhoeken en uitdagende materialen voor elk gewenste leeftijd. Ons speelterrein is ook kindvriendelijk ingedeeld en hebben gezorgd voor voldoende speelmateriaal. Dagelijks worden er gezamenlijke activiteiten aangeboden zowel binnen als buiten. De 3 Leeuwtjes vind het belangrijk om dagelijks naar buiten te gaan. Daarnaast maken wij uitstapjes naar het bos, speeltuin,bibliotheek, kinderboerderij en het winkelcentrum.

Dagritme

07.30 - 09.00 Het begin van de dag, alle kinderen die vroeg komen kunnen lekker spelen. De bijzonderheden worden besproken met de ouders/verzorgers die het kind komt brengen.

09.00 - 10.15 De meeste kinderen zijn binnen we gaan gezamenlijk het speelgoed opruimen en met ze alle wat drinken en fruit eten en kunnen we gezellig gaan zingen aan tafel en voeren wij kleine gesprekjes met de kinderen.

10.15 - 11.30 Voor de allerkleinsten is het tijd voor hun eerste slaapje. De kindjes worden klaargemaakt voor bed. Een pedagogisch medewerkers gaat mee de  slaapkamer in en zorgt ervoor dat de kinderen rustig in slaap vallen. De babyfoon wordt aangezet en er is camerabeveiliging. De dreumesen en peuters kunnen vrij spelen of deelnemen aan de geboden activiteiten.

11.30 - 12.15 Om half twaalf is het tijd om een broodje te eten. Dit betekent een lekkere boterham met beleg, of voor de kleinere baby’s lekker sabbelen op een   korstje. Twee keer in de week eten wij iets anders als brood bijv. pannenkoeken, worstenbroodjes of een lekkere soep.

12.15 - 12.45 Alle kinderen gaan even naar de wc of worden verschoond

12.45 - 15.00 Middagslaapje, de kinderen die niet meer slapen spelen binnen of hebben een gezamenlijk activiteit.

15.00 - 15.30 Rond drie uur is het tijd voor een cracker/rijstewafel en/of een bekertje yoghurt/vla.

15.30 – 17.30 Vrij spelen tot de kinderen opgehaald worden

Opmerking: Voor baby’s geldt een andere dagindeling, deze wordt afgestemd op de behoefte van de baby en in overleg met de ouders.

Opmerking Maandagen: Op maandag hebben we meestal een soort ‘rustdag’. In het weekend hebben kinderen vaak een ander ritme en kunnen dan moe zijn.

Breng en haaltijden

De breng en haaltijden van De 3 Leeuwtjes zijn tot 9:00 en vanaf 16:00 natuurlijk mag u als ouder altijd even bellen om u kind eerder op te halen dit is altijd bespreekbaar.

0078-2019-002 illustratie leeuwtje zwaaiend new